Lääkäri ja potilas keskustelevat

Terveydenhoito

Opiskeluterveydenhuoltoon ovat oikeutettuja:

 • opiskelijat, jotka suorittavat ammatillista perustutkintoa, ammattitutkintoa tai erikoisammattitutkintoa tai niiden osaa
 • opiskelijat, jotka ovat ammatilliseen koulutukseen valmentavassa koulutuksessa tai työhön ja itsenäiseen elämään valmentavassa koulutuksessa
 • pääsääntöisesti oppisopimuskoulutuksessa oleva opiskelija on työsuhteessa, jolloin hänelle kuuluvat työterveyshuollon palvelut, ei opiskeluterveydenhuollon palvelut.

Kouluterveydenhuolto - Kankaanpää

Terveydenhoitajan tapaa Ammatti-instituutti Sataedulla, Alpinkatu 12, F-rakennus (= Asuntolarakennus).

Avoin vastaanotto ma-pe 9.30-11.00, muuten ajanvarauksella. Puhelinaika ti, to, pe 7.30-8.00 ja 11.30-12.00 puh. 044 5773236 sekä ma ja ke puh. 040 1994209, vain kiirellisissä asioissa.

 

Päivystys

Kankaanpään pääterveysaseman (PoSa) päivystys päivä- ja ilta-aikaan klo 8-20
Lauantaisin, sunnuntaisin ja arkipyhinä klo 9-18
Osoite: Tapalankatu 20, Kankaanpää
Puh. 02-577 3265 

Muina aikoina Satasairaalan yhteispäivystyksessä
Osoite: Sairaalantie 3, Pori
Soita ennen päivystykseen lähtöä:
Puh. 116117


Kuraattori ja psykologipalvelut

Kuraattori ja psykologipalveluista vastaa Kankaanpään kaupunki. Vastaanottoajoista ja yhteystiedoista tiedotetaan Wilmassa. Myös ryhmänohjaaja ja terveydenhoitaja auttavat sinua ajanvarauksissa.


Hammashoito

Opiskelijat saavat hammashoitopalvelut oman paikkakuntansa terveyskeskuksen hammashoitolasta. Kiireellistä hoitoa vaativissa tapauksissa myös ulkopaikkakuntalaiset saavat ensiavun Kankaanpään hammashoitolasta.

Osoite: Jämintie 2 C, Kankaanpää
Puh.  02-577 3550

Opiskelijoiden terveydenhuolto - Tampere

Kankaanpään opiston Tampereen toimipisteen opiskelijat voivat halutessaan käyttää Pirkanmaan Hyvinvointialueen palveluita, jos eivät kuulu esimerkiksi työterveyshuollon piiriin.

Yhteydenotto opiskelijaterveydenhuoltoon

Vuoden 2023 alusta alkaen löydät yhteystiedot verkkosivulta: www.pirha.fi Sivulta löydät tietoa, missä opiskeluterveydenhuoltosi sijaitsee sekä kuinka ja missä asioissa voit ottaa yhteyttä opiskeluterveydenhuoltoon.
Voit ottaa yhteyttä opiskeluterveydenhuoltoon eri tavoin:
 • Opiskelija voi soittaa opiskeluterveydenhuoltoon 040 806 2454 ja kysyä neuvoa tai varata ajan terveydenhoitajan tai lääkärin vastaanotolle.
 • Voit tulla terveydenhoitajan walk in -neuvontaan tekemään ajanvarauksen, hoidon tarpeen arvioon tai kysymään neuvoa ilman ajanvarausta.
 • Omaolo-palvelussa on käytettävissä useita erilaisia oirearvioita. Palveluun tunnistaudutaan verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Oirearvion tulokset voi lähettää opiskeluterveydenhuollon ammattilaisen arvioitaviksi. Lisätietoja Omaolo-palvelun verkkosivuilta (www.omaolo.fi).
 • Terveystarkastusten alkamisesta tiedotetaan erikseen ryhmäkohtaisesti.
Terveyden- ja sairaanhoitopalvelujen järjestäminen 
 • Terveydenhoitajan terveystarkastukset 1. vuoden opiskelijoille. Terveydenhoitaja ilmoittaa ryhmäkohtaisesti, milloin ja miten aikoja voi varata.
 • Opiskeluterveydenhuollossa on mahdollisuus myös hoitajan tai lääkärin etävastaanottoon. Lääkärin vastaanotolle aika varataan terveydenhoitajan kautta.
 • Kansallisen rokotusohjelman mukaiset rokotukset saa maksutta opiskeluterveydenhuollosta. Matkailijan rokotteet opiskelija hankkii itse, mutta ne voidaan antaa opiskeluterveydenhuollossa.
 • Seksuaaliterveyden palvelut (ehkäisyn aloitus ja seuranta, ehkäisyneuvonta, seksitautitestit ja seksuaalineuvonta).
 • Hoidontarpeen arviointi
 • Kiireetön hoito ml. 1–7 päivän sisällä annettavaksi määritelty hoito.
 • Opiskeluterveydenhuollossa ei järjestetä kiireellistä hoitoa, joka tarkoittaa mm. äkillisen sairastumisen tai vamman välitöntä arviointia ja hoitoa. Jos tarvitset kiireellistä hoitoa, hakeudu päivystyspalveluihin. Tietoa Pirkanmaan hyvinvointialueen päivystyspalveluista löydät verkosta: Kiireellinen hoito ja päivystys -sivulta: www.pirha.fi/kiireellinen-hoito-ja-paivystys.
 • Sairauksien toteaminen, hoito ja hoitoonohjaus, reseptien uusiminen ja laboratoriotutkimukset.
 • Apua mielenterveys- ja päihdeongelmissa.
 • Suun terveydenhuolto kuuluu opiskeluterveydenhuollon palveluihin, mutta palvelut järjestää Pirkanmaan hyvinvointialue. Tietoa palveluista ja ajanvarauksesta: https://www.pirha.fi/web/guest/palvelut/terveyspalvelut/hammashoito/hammashoidon-palvelut-eri-ikaryhmille
 • Mahdollisista koronaepidemian aiheuttamista muutoksista palveluissa tiedotetaan opiskeluterveydenhuollon verkkosivuilla. Epidemia-aikana tulee noudattaa oppilaitosten ohjeita, kuten jäädä kotiin sairaana ollessa sekä noudattaa hyvää käsi- ja yskimishygieniaa.
 • Lisätietoja opiskeluterveydenhuollosta, yhteydenottotavoista, ajanvarauksesta sekä ajankohtaisista asioista löydät opiskeluterveydenhuollon verkkosivuilta: https://www.pirha.fi/palvelut/nuorten-ja-opiskelijoiden-palvelut/opiskeluterveydenhuolto