Kasvatus- ja ohjausalan erikoisammattitutkinto

Tervetuloa opiskelemaan Kankaanpään opistoon kasvatus- ja ohjausalan erikoisammattitutkinto!

Perustiedot

Missä: verkko-opinnot / oma työpaikka

Kesto: 1–2 vuotta

Hinta: 400 € / tutkinnon osa (yht. 1 200 €)

Laajuus: 180 osp

Kasvatus- ja ohjausalan erikoisammattitutkinto on tarkoitettu jo työelämässä toimineille henkilöille, joita innostaa oman työn ja työyhteisön toiminnan kehittäminen. Omaan jaksamiseen ja työhyvinvointiin kannattaa panostaa! Oman ammattiosaamisen vahvistaminen ja monipuolistaminen on yksi keino voimaantumiseen kiireisen arjen keskellä.

Koulutuksesta saat uusia ajankohtaisia näkökulmia sekä työkaluja oman työsi sekä työyhteisösi kehittämiseen:

  • Green Care
  • Positiivinen pedagogiikka
  • Voimauttava valokuvaus
  • Tutkimukset
  • Erityispedagogiikka

Rakenne – mistä tutkinto koostuu?

Pakollinen tutkinnon osa:

  • Kasvatus- ja ohjausalan kehittämistoiminta muuttuvissa toimintaympäristöissä, 60 osp

Valinnaiset tutkinnon osat (näistä valitaan kaksi):

  • Kasvatus- ja ohjaustyön menetelmien kehittäminen, 60 osp
  • Kehittämisprosessin toteuttaminen ja ohjaaminen kasvatus- ja ohjausalan työyhteisössä, 60 osp
  • Monialainen yhteistyö kasvatus- ja ohjausalalla, 60 osp

Tutustu täältä tarkempiin tutkinnon perusteisiin.

Vaatimukset – voinko minä hakeutua koulutukseen?

Valintakriteerit: hakijoilla on oltava työpaikka sekä noin 3 vuoden kokemus kasvatus- ja ohjausalalta. Hakijat haastatellaan henkilökohtaisesti.

Opiskelutapa – miten opiskelen?

Koulutuksen teoriaosuus toteutetaan verkko-opintoina, näytöt ja niihin valmistautuminen tapahtuu omalla työpaikalla.

Koulutuksen kesto on yksilöllinen, keskimäärin 1,5-2 vuotta, sisältäen verkko-opintoja, webinaareja, tiimityöskentelyä sekä kehittämistehtäviä omaan työhön liittyen. Näytöt toteutetaan omalla työpaikalla.

Koulutuksen jälkeen

Kasvatus- ja ohjausalan erikoisammattitutkinnon suorittanut toimii vastuullisena oman alansa kehittäjänä ja vastuualansa asiantuntijana. Tutkinnon suorittanut toteuttaa alan vaativimmat työtehtävät eri-ikäisten asiakkaiden ohjaustilanteissa ammatillisesti ja asiakaslähtöisesti.

Tutkinnon suorittaneella on valmius toimia myös laajemmissa toimintaympäristöissä, oman organisaationsa lisäksi myös alueellisella ja paikallisella tasolla. Tutkinnon suorittanut voi työskennellä toiminnan järjestäjänä tai palveluntuottajana tai tehdä moniammatillista yhteistyötä näiden kanssa erilaisissa kehittämis- ja koordinointitehtävissä.

Kysyttävää?

Haluaisitko lisätietoja? Ota yhteyttä!

Hillevi Korkeamäki, koulutussuunnittelija
Puh. 044 7729 243 • hillevi.korkeamaki@kopisto.fi

 

Miten haen koulutukseen?

Tutkintoon on jatkuva haku. Koulutukseen voit hakeutua milloin tahansa lukuvuoden aikana, koska tutkinto on näyttötutkinto, ja sen suorittaminen etenee henkilökohtaisen suunnitelman mukaan. Uudet hakijat haastatellaan kevään 2022 aikana ja ryhmä käynnistyy syksyllä 2022.

Muistathan skannata ja liittää tutkintotodistuksesi sekä mahdolliset alan työtodistuksesi jo hakukortin liitteeksi!

Huom! Maksuton peruutus 14 päivää ennen koulutuksen alkua. Myöhemmin tehdyistä peruutuksista laskutetaan ensimmäinen osio / laskutuserä sekä toimistomaksu 30€. Opintojen keskeytyessä laskutetaan meneillään oleva osio / laskutuserä kokonaisuudessaan. Mitään koulutusmaksuja ei palauteta. Ylivoimaisen esteen sattuessa ennen koulutuksen alkamista laskutetaan toimistomaksu 30€ ja esteestä on toimitettava lääkärintodistus. Kankaanpään opisto pidättää oikeuden muutoksiin ja koulutuksen peruuttamiseen.

Palautetta kasvatus- ja ohjausalan erikoisammattitutkintosta

Keräämme näyttötutkinnoista valtakunnallista ARVO-palautetta. Ensimmäinen palautekysely lähetetään osallistujille noin kuukausi sen jälkeen, kun henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS) on hyväksytty. Seuraava palautekysely kerätään noin kuukausi siitä, kun näyttötutkinto on kokonaan suoritettu.