Nuoriso- ja yhteisöohjauksen osaamisala

Kasvatus- ja ohjausalan perustutkinto

Perustiedot

Missä: Tampere / verkko-opinnot

Kesto: 1-2 vuotta

Hinta: Maksuton

Laajuus: 180 osp

Tervetuloa opiskelemaan Kankaanpään opistoon nuoriso-ohjaajaksi helposti ja vaivattomasti kokonaan verkko-opintoina tai lähipäiväjaksoilla Tampereen toimipisteessä! Työ nuoriso- ja yhteisöohjaajana vaatii erittäin hyviä vuorovaikutus- ja suunnittelutaitoja sekä oman toiminnan jatkuvaa kehittämistä.

Nuoriso- ja yhteisöohjauksen osaamisala on sinua varten, jos haluat mielenkiintoisen ja haastavan työn, jossa toimit erilaisten ryhmien toiminnan ohjaajana ja haluat kehittyä alan ammattilaiseksi. Tavoitteena on antaa laaja-alaiset ammatilliset perusvalmiudet alan eri tehtäviin.

Nuoriso- ja yhteisöohjauksen osaamisalan koulutus antaa ammatillisen pätevyyden toimia kasvatus- ja ohjaustehtävissä moninaisissa toimintaympäristöissä – alan yrityksissä, kunnissa, järjestöissä, laitoksissa tai itsenäisinä yrittäjinä. Saat lisäksi hyvät valmiudet jatko-opintoihin ammattikorkeakouluun tai yliopistoon.

Rakenne – mistä tutkinto koostuu?

Tutustu tästä tarkempiin kasvatus- ja ohjausalan tutkintoperusteisiin.

Tästä voit tutustua kasvatus- ja ohjausalan tutkintorakenteeseen.

Sinulla on mahdollisuus suorittaa väyläopintoina HUMAKin avoimen ammattikorkeakoulun yhteisöpedagogin (AMK) opintoja 30 opintopisteitä.

Vaatimukset – voinko minä hakeutua koulutukseen?

Kelpoisuusvaatimuksena kasvatus- ja ohjausalan perustutkintoon on peruskoulun päättötodistus. Verkko-opintoihin hakevilta edellytetään aikaisempaa alan tutkintoa ja/tai pitkää alan työkokemusta. Lisäksi tietotekniset taidot tulee olla sillä tasolla, että selviytyy verkko-opiskelusta.

Jos sinulla on kysyttävää tai haluat varmistua omista edellytyksistäsi opiskella verkko-opinnoissa, olethan yhteydessä vastuuopettajaan (yhteystiedot sivun alareunassa). Halutessasi voit myös laittaa kumpaankin koulutusmuotoon hakemuksen, pohdimme yhdessä valintavaiheessa sinulle sopivimman tavan opiskella.

Opiskelijaksi ei voida ottaa sellaista henkilöä, joka ei ole terveydentilaltaan tai toimintakyvyltään kykenevä koulutukseen liittyviin käytännön tehtäviin oppilaitoksessa, työpaikalla tai muussa oppimisympäristössä (Laki ammatillisesta koulutuksesta, 531/2017, 40 §).

Lisäksi opiskeluun ja ammatissa toimimiseen sisältyy alaikäisen turvallisuutta koskevia vaatimuksia (32 §).

Opiskelutapa – miten opiskelen?

Tutkinto suoritetaan työvaltaisesti ja monimuotoisesti. Opiskelet yksilöllisen suunnitelman mukaan joko koulutussopimuksella tai oppisopimuksella.

Lähipäiviin voit osallistua joko Tampereen toimipisteessä tai kokonaan verkossa.

Kysyttävää?

Haluaisitko lisätietoja? Ota yhteyttä!

Hannele Myllymäki, vastuuopettaja
Puh. 044 7729 242 • hannele.myllymaki@kopisto.fi

Miten haen koulutukseen?

Tutkintoon on jatkuva haku. Kaikki hakijat kutsutaan valintahaastatteluun.

Liitä hakemukseesi kaikki koulutodistuksesi sekä koulutuksen kannalta olennaiset työ- ja harrastustodistukset. Lisätietoja liitteistä saat koulutuksen vastuuopettajalta.

Uratarinoita

Tutustu eri koulutusohjelmien opiskelijoiden uratarinoihin.