Joukko nuoria, joiden kasvoja ei näy kuvassa

Nuoriso- ja yhteisöohjauksen osaamisala

Kasvatus- ja ohjausalan perustutkinto

Perustiedot

Missä: Tampere / verkko-opinnot

Kesto: 1-2 vuotta

Hinta: Maksuton

Laajuus: 180 osp

Seuraava valintatilaisuus järjestetään Tampereella  28.8.2024 klo 9-16. Kutsumme kaikki hakijat valintatilaisuuteen noin kaksi viikkoa ennen valintapäivää.

Opiskele nuoriso-ohjaajaksi helposti ja vaivattomasti verkko-opintoina. Lähiopetuspäivät on mahdollista suorittaa joko Tampereen toimipisteessä tai kokonaan verkossa. Nuoriso- ja yhteisöohjaajan työ vaatii erittäin hyviä vuorovaikutus- ja suunnittelutaitoja sekä oman toiminnan jatkuvaa kehittämistä. Mielenkiintoisessa ja haastavassa työssä voit ohjata erilaisten ryhmien toimintaa.  Nuoriso- ja yhteisöohjauksen osaamisala antaa laaja-alaiset ammatilliset perusvalmiudet toimia monissa erilaisissa kasvatus- ja ohjaustehtävissä. Voit toimia esimerkiksi alan yrityksissä, kunnissa, järjestöissä, laitoksissa tai itsenäisenä yrittäjänä. Saat hyvät valmiudet myös jatko-opintoihin ammattikorkeakouluun tai yliopistoon.

Rakenne – mistä tutkinto koostuu?

Tutustu tästä uusiin kasvatus- ja ohjausalan tutkintoperusteisiin (voimassa 1.8.2024 alkaen).

Tästä voit tutustua kasvatus- ja ohjausalan tutkintorakenteeseen.

Sinulla on mahdollisuus suorittaa väyläopintoina HUMAKin avoimen ammattikorkeakoulun yhteisöpedagogin (AMK) opintoja 30 opintopisteitä.

Vaatimukset – voinko minä hakeutua koulutukseen?

Kelpoisuusvaatimuksena kasvatus- ja ohjausalan perustutkintoon on peruskoulun päättötodistus. Verkko-opintoihin hakevilta edellytetään aikaisempaa alan tutkintoa ja/tai pitkää alan työkokemusta. Lisäksi tietotekniset taidot tulee olla sillä tasolla, että selviytyy verkko-opiskelusta.

Jos sinulla on kysyttävää tai haluat varmistua omista edellytyksistäsi opiskella verkko-opinnoissa, olethan yhteydessä vastuuopettajaan (yhteystiedot sivun alareunassa). Halutessasi voit myös laittaa kumpaankin koulutusmuotoon hakemuksen, pohdimme yhdessä valintavaiheessa sinulle sopivimman tavan opiskella.

Opiskelijaksi ei voida ottaa sellaista henkilöä, joka ei ole terveydentilaltaan tai toimintakyvyltään kykenevä koulutukseen liittyviin käytännön tehtäviin oppilaitoksessa, työpaikalla tai muussa oppimisympäristössä (Laki ammatillisesta koulutuksesta, 531/2017, 40 §).

Lisäksi opiskeluun ja ammatissa toimimiseen sisältyy alaikäisen turvallisuutta koskevia vaatimuksia (32 §).

Opiskelutapa – miten opiskelen?

Tutkinto suoritetaan työvaltaisesti ja monimuotoisesti. Opiskelet yksilöllisen suunnitelman mukaan joko koulutussopimuksella tai oppisopimuksella.

Lähipäiviin voit osallistua joko Tampereen toimipisteessä tai kokonaan verkossa.

Kysymysmerkin grafiikkaKysyttävää?

Haluaisitko lisätietoja? Ota yhteyttä!

Hannele Myllymäki, vastuuopettaja
Puh. 044 7729 242 • hannele.myllymaki@kopisto.fi

Hehkulampun grafiikkaMiten haen koulutukseen?

Tutkintoon on jatkuva haku. Seuraava valintatilaisuus järjestetään Tampereella 28.8.2024 klo 9-16 Kankaanpään opistolle varatuissa tiloissa, Voionmaan koulutuskeskus -TietoPinni, käyntiosoite: Ratapihankatu 55, 33100 Tampere (Info 1. kerros). Kutsumme kaikki hakijat valintatilaisuuteen.

Liitä hakemukseesi kaikki koulutodistuksesi sekä koulutuksen kannalta olennaiset työ- ja harrastustodistukset. Lisätietoja liitteistä saat koulutuksen vastuuopettajalta.

Sähköpostigrafiikka

Uratarinoita

Tutustu eri koulutusohjelmien opiskelijoiden uratarinoihin.