Käsityöartesaanin työkaluja

Artesaani, käsityön ohjaustoiminnan osaamisala

Taideteollisuusalan perustutkinto

Perustiedot

Missä: Kankaanpää

Kesto: 2–2,5 vuotta

Hinta: Maksuton / oppisopimus

Laajuus: 180 osp

Hakukelpoisuus: Lukion oppimäärä tai ammatillinen perustutkinto suoritettuna.

Opinnot käynnistyvät uusien tutkinnon perusteiden mukaisesti syksyllä 2024.

Tervetuloa opiskelemaan Kankaanpään opistoon artesaanitutkinto käsityön ohjaustoiminnan osaamisalalta. Voit suorittaa tutkinnon joko koulutussopimuksella tai vaihtoehtoisesti työn ohessa oppisopimuskoulutuksena.

Artesaanit voivat toimia erilaisissa ohjaus- ja neuvontatehtävissä eri ikäisten ihmisten parissa. Artesaani innostaa muita tavoitteelliseen toimintaan käsitöiden ja askartelun parissa. Nämä tehtävät edellyttävät sekä laaja-alaista ammattiosaamista että erittäin monipuolisia vuorovaikutus- ja organisointitaitoja, joustavuutta sekä persoonallisia toimintatapoja. Kulttuurialan ammateissa korostuu perinnetiedot ja eri kulttuurien käsityötekniikoiden ja materiaalien tuntemus.

Rakenne – mistä tutkinto koostuu?

Ammatilliset opinnot sisältävät monipuolisia kädentaitojen opintoja, tuotesuunnittelua ja valmistusta. (punonta, kudonta, keramiikka, kankaankuviointi sekä nahka-, puu-, metalli- ja lasityöt)

Opinnoissa painotetaan myös kulttuuri- ja asiakaslähtöistä tuotteistamista.

Valinnaisissa opinnoissa voi erikoistua ohjaustoimintaan, palvelujen tuotteistamiseen, tilaustöiden ja tuotteiden valmistukseen käsityönä. Voit myös perehtyä kulttuurin sisällyttämiseen käsitöiden valmistuksessa. Työssäoppiminen on tärkeä osa ammatillisia opintoja.  Ammattitaito ja eri alojen osaaminen arvioidaan näyttötilaisuuksissa.

Tutustu täältä tarkempiin taideteollisuusalan perustutkinnon perusteisiin.

Opiskelutapa – miten opiskelen?

Voit suorittaa tutkinnon monimuoto-opintoina tai oppisopimuksella. Monimuoto-opetuksen pohjana on koulutussopimus ja opiskelu toteutetaan ensisijaisesti Kankaanpäässä. Oppisopimuspohjainen opiskelu tapahtuu pääasiassa työpaikalla. Molemmissa koulutusmuodoissa osaaminen osoitetaan näyttöjen kautta

Kustannukset

Opetus on opiskelijoille maksutonta ja sisältää lounaan lähiopetuspäivinä. (Oppisopimuskoulutuksessa lounas on lähiopetuspäivinä maksullinen. Kankaanpään opistolla on myös viihtyisä asuntola, jossa voit majoittua opintojen ajan.

Opiston sivuilta voit lukea lisätietoja hakijoille. Huomioithan, että opintojaksojen töiden materiaalikustannukset laskutetaan opiskelijoilta.

Kysymysmerkin grafiikkaKysyttävää?

Haluaisitko lisätietoja? Ota yhteyttä!

Marja Kallioniemi, rehtori
marja.kallioniemi@kopisto.fi
Puh. 044 7729 249

Hehkulampun grafiikkaMiten haen koulutukseen?

Seuraava ryhmä käynnistyy uusien tutkinnonperusteiden mukaisesti syksyllä 2024, jos hakijoita on riittävästi. 

Liitä hakemukseesi kaikki koulutodistuksesi sekä koulutuksen kannalta olennaiset työ- ja harrastustodistukset. Lisätietoja liitteistä saat koulutuksen vastuuopettajalta.

Sähköpostigrafiikka

Palautetta artesaanitutkinnon suorittaneilta opiskelijoilta

Keräämme näyttötutkinnoista valtakunnallista ARVO-palautetta. Ensimmäinen palautekysely lähetetään osallistujille noin kuukauden päästä sen henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) hyväksymisestä. Toinen palautekysely lähetetään noin kuukauden päästä siitä, kun näyttötutkinto on kokonaan suoritettu.