Wellbeing-sovelluksen näkymä

Wellbeing

Kankaanpään opistossa otetaan maaliskuussa 2021 käyttöön School Dayn Wellbeing-hyvinvointipalvelu.

Palvelu perustuu 30 vuoden empiiriseen kouluhyvinvointitutkimukseen ja se kattaa neljä keskeistä osa-aluetta: oppiminen, sosioemotionaaliset taidot, sosiaaliset suhteet ja hyvinvointi. Opiskelijat vastaavat nopeasti ja anonyymisti valitsemalla tunteeseen sopivimman hymiön.

Palvelu hyödyttää opiskelijoita, jotka voivat kertoa vapaasti miltä heistä tuntuu, huomata hyvinvoinnin merkityksen oppimisessa sekä hyödyntää palvelun tarjoamaa palautetta omasta hyvinvoinnistansa. Opettajat saavat oppilaitos- tai ryhmätasolla tietoa opiskelijoiden hyvinvoinnista ja voivat hyödyntää sitä merkityksellisissä keskusteluissa opiskelijoiden kanssa kahden kesken tai ryhmätasolla. Koulun johto saa näkymän opiskelijoidensa hyvinvoinnista, jonka perusteella pystytään kohdentamaan oikeanlaisia toimenpiteitä ja hyödyntämään tietoja päätöksenteon tukena.

Palvelu otetaan käyttöön opiskelijoilla, jotka opiskelevat tutkintoon suorittamalla tutkintokoulutuksen (ei suoraan näytössä osaamisensa näyttävillä opiskelijoilla). Maaliskuussa 2021 valmistuvat opiskelijat eivät myöskään pääse enää hyödyntämään palvelua.

Käyttöönotto

Palvelun käyttöönoton tavoitteena on saada parempi ymmärrys siitä, miten te oppilaamme voitte ja mitä me voimme tehdä paremmin kehittääksemme ilmapiiriä ja oppimisen edellytyksiä.

Oppilaat vastaavat hyvinvointikysymyksiin School Dayn sovelluksen kautta valitsemalla tunteeseen sopivimman hymiön. Vastaaminen on nopeaa ja helppoa ja tehdään kerran viikossa. Kysymykset käsittelevät seuraavia teemoja: Oppiminen, Sosiaaliset ja tunnetaidot, Sosiaaliset suhteet ja Hyvinvointi.

Vastaukset ovat aina anonyymejä, dataa analysoidaan joko ryhmä- tai koulutasolla. Opiskelijan yksilölliset vastaukset ei ole kenenkään saatavilla. Voit käyttää palvelua…

  • lataamalla sovelluksen puhelimeen
  • käyttämällä suojattua nettisivua www.schoolday.com
  • käyttämällä Teamsin sovellusta

Sinulle ei tule mitään ilmoitusta käyttöönotosta, vaan voit aloittaa käytön kunhan olet kirjautunut palveluun. Mobiililaitteella tai selaimessa sinun tulee kirjautua käyttämällä Office 365:n kirjautumista ja omia opiston tunnuksiasi  etunimi.sukunimi@students.kopisto.fi). Teamsissa erillistä kirjautumista ei tarvita.

Ensimmäisellä kerralla sinun tulee vastata 63 kysymykseen (tämä ainoastaan ensimmäisellä kerralla!). Saat viikoittain 20 kysymystä sovellukseesi. On tärkeää, että vastaat kysymyksiin kerran viikossa. Muista tarkistaa palautekortit ja kehitysideat!

Miten School Day toimii?

  1. Kotinäyttö: profiili ja tila, vastattavat kysymykset ja palaute
  2. Kysymykset: Viikoittaiset kysymykset, joihin vastaamalla voit vaikuttaa ryhmäsi hyvinvointiin
  3. Palaute: Palautekortit kertovat miten ryhmäsi hyvinvointi kehittyy ja saat vinkkejä sen parantamiseen.

Kysyttävää?

Jos sinulle tulee mitä tahansa ongelmia tai kysymyksiä palvelun kanssa, ole yhteydessä:

  • satu.rydberg@kopisto.fi, puh. 044 7729 228 tai
  • kankaanpaanopisto@kopisto.fi, puh. 044 7729 238

Lisätietoa palvelusta: School Day