Viulu ja Kankaanpään musiikkiopiston logo

Kankaanpään Musiikkiopisto

Kankaanpään musiikkiopisto on vuonna 1965 perustettu taiteen perusopetusta antava oppilaitos, joka antaa musiikin laajan oppimäärän mukaisesti kahdeksan kunnan alueella (Honkajoki, Jämijärvi, Kankaanpää, Karvia, Lavia [Porin kaupunginosa], Merikarvia, Pomarkku ja Siikainen). Vuoden 2021 alusta toiminta siirtyy osaksi Kankaanpään opiston toimintaa. Kuntaliitoksella Honkajoen kunta liittyi Kankaanpään kaupunkiin 1.1.2021.

Yhteystiedot

 • Kankaanpään musiikkiopisto, Opistonkatu 5, 38700 Kankaanpää
 • Apulaisrehtori Eeva Kulhua 044 7729200
 • Toimistosihteeri Pirjo Lepistö 044 7729201

Löydät musiikkiopiston henkilöstön tiedot täältä.

Opetustilat

Kankaanpään opistolla Aspin talossa, Opistonkatu 5

Kuvassa Aspintalon aulatilaa
Kuvassa Aspintalon aulatilaa

Keskustan koulu, Karjalankatu 7

 • 1. ja 2. musiikkipainotteisen luokan tunteja

Päiväkodit (muskariryhmiä päiväkodissa oleville lapsille)

Soittimet:

 • Jousisoittimet: viulu, alttoviulu ja sello
 • Puhaltimet: huilu, klarinetti, saksofoni, trumpetti ja baritonitorvi
 • Piano: klassinen piano ja vapaa säestys
 • Urut
 • Kitara ja sähkökitara
 • Harmonikka
 • Lyömäsoittimet
 • Klassinen laulu sekä pop- ja jazz-laulu

Varhaisiän musiikkikasvatus on musiikkileikkikoulutoimintaa 0–6-vuotiaiden lasten parissa. Muskarissa tutustutaan musiikillisiin perusasioihin kuunnellen, laulaen, lorutellen, liikkuen ja soittaen. Opetus antaa valmiuksia ja taitoja myöhemmälle musiikkiharrastukselle. Soitinmuskari on 4–6-vuotiaille (vuoden aikana kokeillaan kahta eri soitinta). Muskariopettajan lisäksi tunteja ohjaa soitonopettaja. Tunnin pituus on 45 minuuttia.

Karuselliopetus lukuvuoden aikana kokeillaan kolmea eri soitinta. Opetus joko yksilöopetuksena tai pienryhmässä. Karuselliopetukseen pääsee ilmoittautumalla.

Instrumenttiopetus: Soitin- ja lauluopetus on yksilöopetusta joko kerran tai kaksi kertaa viikossa.

Musiikkikasvatus ja liikunta eli Mukali-tunneilla käyvät 7–8-vuotiaat oppilaat. Tunneilla tutustutaan musiikin perusteisiin laulun, leikin, rytmiikan, kuuntelun ja liikkumisen avulla. 9-vuotiaasta alkaen opiskellaan musiikin teoriaa ja säveltapailua sekä myöhemmin musiikin historiaa ja musiikkiteknologiaa viikoittaisilla musiikin hahmotusaineiden tunneilla. Muha-opintojen ensimmäinen vuosi on integroitu soitinopiskeluun. Perusopinnoissa on neljä taitotasoa. Syventävien opintojen oppimiskokonaisuuksia voivat edellämainittujen aineiden lisäksi olla säveltäminen ja improvisointi.

Musiikkiopisto-opintoihin kuuluu olennaisena osana viikoittainen yhteismusisointi. Kuoro, orkesterit, kamarimusiikkiyhtyeet, bändit, yhteissoitto- ja ryhmätunnit tarjoavat monia mahdollisuuksia oppilaiden yhteismusisointiin.

Kuuntelukasvatus on tärkeä osa musiikkiopintoja. Runsas musiikkiopiston oma konserttitarjonta tarjoaa paljon mahdollisuuksia sekä esiintyä että käydä kuuntelemassa muiden musisointia. Kerran tai kahdesti kuukaudessa järjestettävä keskiviikon Iltasoitto, opettajien omat luokkakonsertit, musiikkipainotteisten luokkien konsertit sekä sopimuskunnissa järjestettävät konsertit ovat kaikille avoimia tilaisuuksia, joihin on vapaa pääsy. Fermaatti- ja soivilla viikoilla musiikkia kuullaan myös palvelutaloissa, päiväkodeissa ja kaupoissa. Myös opettajat esiintyvät opekonserteissa pari kertaa lukuvuodessa.