Muistihoitaja

Tervetuloa opiskelemaan työn ohessa muistihoitajaksi! Järjestämme koulutuksen ensimmäisen lähipäivän Tampereella ja muuten opiskelu tapahtuu verkko-opintoina.

Perustiedot

Missä: Tampere / verkko-opinnot

Kesto: 1 vuosi

Hinta: 980 €

Laajuus: 30 osp

Koulutuksen voi suorittaa myös oppisopimuskoulutuksena.

Koulutus on suunniteltu muistisairauksien varhaiseen tunnistamiseen ja siinä on otettu huomioon hyvät hoitokäytännöt muistisairauksien kaikissa vaiheissa.

Painotamme koulutuksessa Green Care -ajattelumallia – hyvinvointia luonnosta – jonka tavoitteena on lisätä mahdollisuuksia muistisairaiden elämänlaadun ja hyvinvoinnin edistämiseen ja parantamiseen.

Kenelle koulutus soveltuu?

Koulutukseen osallistuvat ovat yleisimmin sosiaali- ja terveysalan koulutuksen saaneita ammattilaisia, joilla on jo aiempaa kokemusta vanhustyöstä, ja he tarvitsevat asiakastyössään muistiosaamista asiakkaiden ohjaukseen ja neuvontaan.

Koulutuksen tavoitteena on antaa valmiudet toimia monipuolisissa muistihoitajan tai muistikoordinaattorin tehtävissä. Koulutus mahdollistaa myös opintojen aikana suorittaa Kasvatus- ja ohjausalan perustutkinnosta valinnaisen opintokokonaisuuden “Ikääntyvien toiminnan ohjaaminen”.

Rakenne – mistä koulutus koostuu?

Muistihoitajan koulutuksen laajuus on 30 osaamispistettä. Kouluttajina toimivat eri alojen asiantuntijat: dosentti / lääketieteen tohtori ja neurologian erikoislääkäri, Farmasian tohtori, tohtorikoulutettava proviisori, tohtorikoulutettava vanhusjuridiikan opettaja, muistikoordianaattori sekä potilasjärjestön toimija.

Koulutuksen aikana voit halutessasi näyttää osaamisesi aidossa työelämätilanteessa Ikääntyneen toiminnan ohjaaminen.

Vaatimukset – voinko minä hakeutua koulutukseen?

Kelpoisuusvaatimuksena koulutukseen on vähintään sosiaali- tai terveysalan perustutkinto esim. lähihoitaja tai alempi tai ylempi ammattikorkeakoulututkinto esim. sairaanhoitaja, geronomi tai terveydenhoitaja, tai joku muu tutkinto kuten esim. fysioterapeutti tai farmaseutti.

Opiskelutapa – miten opiskelen?

Opinnot voi suorittaa työn ohessa. Opiskelet joko omakustanteisesti tai oppisopimuksella. Lähipäivät toteutetaan ensimmäistä lukuun ottamatta verkko-opintoina. Myös alansa huippu-asiantuntijoiden luennot toteutetaan verkossa!

Koulutus sisältää yhden lähiopetuspäivän ja muut kahdeksan päivää toteutetaan verkossa. Koulutuksen aikana tehdään omaan muistityöhön liittyviä oppimistehtäviä sekä laajempi laajempi, omaan muistityöhön liittyvä kehittämistehtävä tai osaaminen osoitetaan näytössä.

Koulutuksessa käydään läpi muistihoitajan ja koordinaattorin tehtäväkenttä kokonaisuudessaan. Opinnoissa käsitellään muistisairaan ihmisen hoitopolku, ennaltaehkäisevää sairauden tunnistamista, ravitsemukseen liittyviä aiheita sekä seurantatestit ja niiden tulkinta (mm. Cerad). Perehdymme muistisairaan kuntoutukseen ja lääkeriskien tunnistamiseen.

Käsittelemme myös muistisairaan oikeus- ja sosiaaliturvaan liittyviä kysymyksiä ja teemme alan uusimpaan tietoon ja alan Hyviin käytäntöihin liittyviä oppimis- ja kehittämistehtäviä.

Kustannukset

Omakustanteisen koulutuksen kokonaishinta 980 €, laskun voi maksaa useammassa erässä. Ikääntyvien toiminnan ohjaaminen tutkinnon osan näyttö sisältyy koulutuksen hintaan. Koulutuksen voi suorittaa myös oppisopimuskoulutuksena, jolloin siitä tehdään tarjous oppisopimustoimistolle. Kerro toiveestasi ensin työnantajallesi.

Maksuton peruutus 14 päivää ennen koulutuksen alkua. Myöhemmin tehdyistä peruutuksista laskutetaan ensimmäinen osio / laskutuserä sekä toimistomaksu 30€. Opintojen keskeytyessä laskutetaan meneillään oleva osio / laskutuserä kokonaisuudessaan. Mitään koulutusmaksuja ei palauteta. Ylivoimaisen esteen sattuessa ennen koulutuksen alkamista laskutetaan toimistomaksu 30€ ja esteestä on toimitettava lääkärintodistus. Kankaanpään opisto pidättää oikeuden muutoksiin ja koulutuksen peruuttamiseen.

Koulutuksen jälkeen?

Koulutus antaa sinulle valmiudet toimia muistihoitajan tai muistikoordinaattorin tehtävissä.

Kysyttävää?

Haluaisitko lisätietoja? Ota yhteyttä!

Kaarina Ketola, koulutussuunnittelija
Puh. 044 7729 229 • kaarina.ketola@kopisto.fi

Miten haen koulutukseen?

Hakuaika 23.08.2021 alkaneeseen ryhmään päättyy 29.8.2021 pyynnöistä johtuen.

Muistathan skannata ja liittää tutkintotodistuksesi sekä mahdolliset alan työtodistuksesi jo hakukortin liitteeksi!

Palautetta muistihoitajakoulutuksesta

Kankaanpään opisto on järjestänyt muistihoitajakoulutusta vuodesta 2008 alkaen. Meillä on tutkittua tietoa koulutuksen vaikutuksista opiskelijoiden urakehitykseen. Muistihoitajakoulutuksemme on valtakunnallisesti tunnettu ja saanut laajalti tunnustusta.

Keräämme opiskelijoilta säännöllistä asiakaspalautetta ja tietoja koulutuksen vaikuttavuudesta. Olemme sitoutuneet koulutuksemme jatkuvaan parantamiseen.