Muistihoitaja

Tervetuloa opiskelemaan työn ohessa muistihoitajaksi! Opiskelu tapahtuu verkko-opintoina.

Perustiedot

Missä: Tampere / verkko-opinnot

Kesto: 1 vuosi

Hinta: 980 €

Laajuus: 30 osp

Hakuaika 31.5.2022 asti. Opiskeluaika 23.8.2022-25.4.2023.

Koulutuksen voi suorittaa myös oppisopimuskoulutuksena.

Koulutus on suunniteltu muistisairauksien varhaiseen tunnistamiseen ja siinä on otettu huomioon hyvät hoitokäytännöt muistisairauksien kaikissa vaiheissa.

Painotamme koulutuksessa Green Care -ajattelumallia – hyvinvointia luonnosta – jonka tavoitteena on lisätä mahdollisuuksia muistisairaiden elämänlaadun ja hyvinvoinnin edistämiseen ja parantamiseen.

Kenelle koulutus soveltuu?

Koulutukseen osallistuvat ovat yleisimmin sosiaali- ja terveysalan koulutuksen saaneita ammattilaisia, joilla on jo aiempaa kokemusta vanhustyöstä, ja he tarvitsevat asiakastyössään muistiosaamista asiakkaiden ohjaukseen ja neuvontaan.

Koulutuksen tavoitteena on antaa valmiudet toimia monipuolisissa muistihoitajan tai muistikoordinaattorin tehtävissä. Koulutus mahdollistaa myös opintojen aikana suorittaa Kasvatus- ja ohjausalan perustutkinnosta valinnaisen opintokokonaisuuden ”Ikääntyvien toiminnan ohjaaminen”.

Rakenne – mistä koulutus koostuu?

Kankaanpään opiston muistihoitajakoulutus painottuu muistisairauden varhaiseen tunnistamiseen, ajan tasaisen lääkehoidon toteuttamiseen, lääkeriskien tunnistamiseen ja muistisairaan virikkeellisen arjen toteuttamiseen.  Koulutus antaa valmiudet toimia perusterveydenhuollossa, erikoissairaanhoidossa tai yksityisillä lääkäriasemilla muistisairauksiin erikoistuneen lääkärin, geriatrin tai neurologin työparina muistihoitajan tai muistikoordinaattorin työtehtävissä.

Koulutukseen osallistujat ovat ammatilliselta osaamiseltaan AMK sairaanhoitajia, AMK terveydenhoitajia, AMK geronomeja ja lähihoitajia. 

Vaatimukset – voinko minä hakeutua koulutukseen?

Kelpoisuusvaatimuksena koulutukseen on vähintään sosiaali- tai terveysalan perustutkinto esim. lähihoitaja tai alempi tai ylempi ammattikorkeakoulututkinto esim. sairaanhoitaja, geronomi tai terveydenhoitaja, tai joku muu tutkinto kuten esim. fysioterapeutti tai farmaseutti.

Opiskelutapa – miten opiskelen?

Opinnot voi suorittaa työn ohessa. Opiskelet joko omakustanteisesti tai oppisopimuksella. Lähipäivät toteutetaan verkko-opintoina. Myös alansa huippu-asiantuntijoiden luennot toteutetaan verkossa!

Koulutus sisältää yhden lähiopetuspäivän (muistitestit) ja muut päivät toteutetaan verkossa. Koulutuksen aikana tehdään omaan muistityöhön liittyviä oppimistehtäviä sekä laajempi laajempi, omaan muistityöhön liittyvä kehittämistehtävä tai osaaminen osoitetaan näytössä.

Koulutuksessa käydään läpi muistihoitajan ja koordinaattorin tehtäväkenttä kokonaisuudessaan. Opinnoissa käsitellään muistisairaan ihmisen hoitopolku, ennaltaehkäisevää sairauden tunnistamista, ravitsemukseen liittyviä aiheita sekä seurantatestit ja niiden tulkinta (mm. Cerad). Perehdymme muistisairaan kuntoutukseen ja lääkeriskien tunnistamiseen.

Käsittelemme myös muistisairaan oikeus- ja sosiaaliturvaan liittyviä kysymyksiä ja teemme alan uusimpaan tietoon ja alan Hyviin käytäntöihin liittyviä oppimis- ja kehittämistehtäviä.

Kustannukset

Omakustanteisen koulutuksen kokonaishinta 980 €, laskun voi maksaa useammassa erässä (yleensä 4. erässä). Ikääntyvien toiminnan ohjaaminen tutkinnon osan näyttö sisältyy koulutuksen hintaan. Koulutuksen voi suorittaa myös oppisopimuskoulutuksena, jolloin siitä tehdään tarjous oppisopimustoimistolle. Kerro toiveestasi ensin työnantajallesi.

Maksuton peruutus 14 päivää ennen koulutuksen alkua. Myöhemmin tehdyistä peruutuksista laskutetaan ensimmäinen osio / laskutuserä sekä toimistomaksu 30€. Opintojen keskeytyessä laskutetaan meneillään oleva osio / laskutuserä kokonaisuudessaan. Mitään koulutusmaksuja ei palauteta. Ylivoimaisen esteen sattuessa ennen koulutuksen alkamista laskutetaan toimistomaksu 30€ ja esteestä on toimitettava lääkärintodistus. Kankaanpään opisto pidättää oikeuden muutoksiin ja koulutuksen peruuttamiseen.

Koulutuksen jälkeen?

Koulutus antaa sinulle valmiudet toimia muistihoitajan tai muistikoordinaattorin tehtävissä.

Kysyttävää?

Haluaisitko lisätietoja? Ota yhteyttä!

Kaarina Ketola, koulutussuunnittelija
Puh. 044 7729 229 • kaarina.ketola@kopisto.fi

Miten haen koulutukseen?

Hakuaika 23.08.2022 alkavaan ryhmään on nyt käynnissä 31.5.2022 asti.

Muistathan skannata ja liittää tutkintotodistuksesi sekä mahdolliset alan työtodistuksesi jo hakukortin liitteeksi!

Palautetta muistihoitajakoulutuksesta

Kankaanpään opisto on järjestänyt muistihoitajakoulutusta vuodesta 2008 alkaen. Meillä on tutkittua tietoa koulutuksen vaikutuksista opiskelijoiden urakehitykseen. Muistihoitajakoulutuksemme on valtakunnallisesti tunnettu ja saanut laajalti tunnustusta.

Keräämme opiskelijoilta säännöllistä asiakaspalautetta ja tietoja koulutuksen vaikuttavuudesta. Olemme sitoutuneet koulutuksemme jatkuvaan parantamiseen.