Artesaani, käsityön ohjaustoiminnan osaamisala

Taideteollisuusalan perustutkinto

Perustiedot

Missä: Kankaanpää

Kesto: 2–2,5 vuotta

Hinta: Maksuton / oppisopimus

Laajuus: 180 osp

Hakukelpoisuus: Lukion oppimäärä tai ammatillinen perustutkinto suoritettuna.

Tervetuloa opiskelemaan Kankaanpään opistoon artesaanitutkinto käsityön ohjaustoiminnan osaamisalalta. Voit suorittaa tutkinnon joko koulutussopimuksella tai vaihtoehtoisesti työn ohessa oppisopimuskoulutuksena.

Artesaanit voivat toimia erilaisissa ohjaus- ja neuvontatehtävissä eri ikäisten ihmisten parissa. Artesaani innostaa muita tavoitteelliseen toimintaan käsitöiden ja askartelun parissa. Nämä tehtävät edellyttävät sekä laaja-alaista ammattiosaamista että erittäin monipuolisia vuorovaikutus- ja organisointitaitoja, joustavuutta sekä persoonallisia toimintatapoja. Kulttuurialan ammateissa korostuu perinnetiedot ja eri kulttuurien käsityötekniikoiden ja materiaalien tuntemus.

Rakenne – mistä tutkinto koostuu?

Ammatilliset opinnot sisältävät monipuolisia kädentaitojen opintoja (punonta, kudonta, keramiikka, kankaankuviointi sekä nahka-, puu-, metalli- ja lasityöt) yhdistettynä tuotteen suunnitteluun ja valmistamiseen.

Opinnoissa painotetaan myös kulttuuri- ja asiakaslähtöistä tuotteistamista.

Valinnaisissa opinnoissa voit painottaa ja erikoistua ohjaustoimintaan, palvelujen tuotteistamiseen, tilaustöiden ja tuotteiden valmistukseen käsityönä, sekä miten sisällytetään kulttuuri käsitöiden valmistukseen. Olennainen osa ammatillisia opintoja on myös työssäoppiminen. Ammattitaito ja eri alojen osaaminen punnitaan näyttötilaisuuksissa opiskelun aikana.

Tutustu täältä tarkempiin taideteollisuusalan perustutkinnon perusteisiin.

Opiskelutapa – miten opiskelen?

Voit suorittaa tutkinnon monimuotoisesti opiskellen pääsääntöisesti Kankaanpäässä koulutussopimuksella tai opiskelemalla oppisopimuksen kautta. Molemmissa koulutusmuodoissa osaaminen osoitetaan näyttöjen kautta.

Kustannukset

Opetus on opiskelijoille maksutonta, lisäksi lähipäivinä maksuton lounas (ei koske oppisopimuskoulutusta). Kankaanpään opistolla on myös viihtyisä asuntola, jossa voit majoittua opintojen ajan.

Opiston sivuilta voit lukea lisätietoja hakijoille. Huomioithan, että opintojaksojen töiden materiaalikustannukset laskutetaan opiskelijoilta.

Kysyttävää?

Haluaisitko lisätietoja? Ota yhteyttä!

Marja Kallioniemi, rehtori
marja.kallioniemi@kopisto.fi
Puh. 044 7729 249

Miten haen koulutukseen?

Seuraava ryhmä käynnistyy uusien tutkinnonperusteiden mukaisesti syksyllä 2023. Haku opintoihin käynnistyy alkuvuodesta 2023.

Liitä hakemukseesi kaikki koulutodistuksesi sekä koulutuksen kannalta olennaiset työ- ja harrastustodistukset. Lisätietoja liitteistä saat koulutuksen vastuuopettajalta.

Palautetta artesaanitutkinnon suorittaneilta opiskelijoilta

Keräämme näyttötutkinnoista valtakunnallista ARVO-palautetta. Ensimmäinen palautekysely lähetetään osallistujille noin kuukausi sen jälkeen, kun henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS) on hyväksytty. Seuraava palautekysely kerätään noin kuukausi siitä, kun näyttötutkinto on kokonaan suoritettu.