Erilaisia tekstiilitöitä

Tekstiilityöt

Ilmoittautuminen on käynnistynyt 7.3.2023 klo 18:00!


Tekstiilejä kiven päällä

Kankaankuviointi ja ompelukurssi 26.-30.6.2023

Kurssin aikataulu: vko 26 | 26.-30.6.2023

Kurssin sisältö: Värjäämme kankaita reaktiiviväreillä; kylmävärjäystekniikat, sidonnat, mandalat, liukuvat värisarjat, jne. Painamme ja maalaamme kangasta kankaanpainoväreillä; taikinabatiikki, sabluunat, tuputus, monotypia, aurinkovärjäys, leimaus, jne.

Näitä tekniikoita yhdistämällä voit valmistaa todella kauniita ja yksilöllisiä kankaita. Ommellaan kurssilla kuvioiduista kankaista tuotteita kurssilaisten toiveiden mukaan; kestokasseja, lukkokehyskukkaroita, vetoketjullisia pussukoita, kangaskoreja, tyynynpäällisiä, torkkupeitto, jne.

Värjäyspohjana käytämme 100% puuvillakankaita (myös pellava ja muut selluloosapohjaiset kuidut käyvät). Värit ja kankaat on saatavana kurssilta.

Jos haluat kysyä jotain ohjaalta, voit soittaa puh.  0400-554 544 / Katri Eskelinen tai katri@tilkkukauppa.fi.Ohjaaja: tekstiilialan artesaani Katri Eskelinen | Katrin Tilkkublogi: www.tilkkukauppa.fi/blogi

Kangaskassi laiturilla

Tilkkukassit ja pussukat 3.-7.7.2023

Kurssin aikataulu: vko 27 | 3.-7.7.2023

Kurssin sisältö: Kurssin teemana erilaiset vetoketjulliset (ja monilokeroiset) pussukat, isot ja pienet kassit sekä lukkokehyskukkarot ja -laukut. Opiskellaan myös tuotteisiin sopivia tilkkutyötekniikoita, vanutikkausta ja aplikointia.

Vaihtoehtoina helppoa & nopeaa sekä pikkutarkkaa näpertämistä. Opettajalta saatavana tarvikkeita ja erikoismateriaaleja valmistettaviin tuotteisiin. Kurssi soveltuu kaiken tasoisille ompelijoille, myös aloittelijoille.

Tule viettämään ihana viikko, jonka aikana ehtii valmistaa ja oppia monenlaisia tilkkujuttuja!

Jos haluat kysyä jotain ohjaalta, voit soittaa puh.  0400-554 544 / Katri Eskelinen tai katri@tilkkukauppa.fi.

Ohjaaja: tekstiilialan artesaani Katri Eskelinen | Katrin Tilkkublogi: www.tilkkukauppa.fi/blogi

Tilkkutyö aseteltuna puuhun

Tilkkutyökurssi I 10.-14.7.2023

Kurssin aikataulu: vko 28 | 10.-14.7.2023

Kurssin sisältö: Huom! I ja II kursseissa sama sisältö! Kurssilla opiskellaan tilkkutyön pikatekniikoita opiskelijoiden toiveiden mukaan sekä erilaisia tuotteiden viimeistelytapoja ja tikkausta.

Valmistettavat tuotteet voivat olla esim. peitto, tyynyjä, kaitaliina, ruokailutabletit, kangaskorit, pussukat, kukkarot, kassit, jne. Kurssilla voi valmistaa myös lukkokehyskukkaroita. Opettajalta saatavana tarvikkeita valmistettaviin töihin.

Kurssi soveltuu kaikentasoisille ompelijoille, myös aloittelijoille. Tule viettämään ihana viikko, jonka aikana entii valmistaa ja oppia monenlaisia tilkkujuttuja!

Jos haluat kysyä jotain ohjaalta, voit soittaa puh. 0400-554 544 / Katri Eskelinen tai katri@tilkkukauppa.fi.

Ohjaaja: tekstiilialan artesaani Katri Eskelinen | Katrin Tilkkublogi: www.tilkkukauppa.fi/blogi

Eija Pöyryn teos

Taiteillaan tekstiilejä 10.-14.7.2023

Kurssin aikataulu: vko 28 | 10.-14.7.2023

Kurssin sisältö: Kurssi on suunnattu erilaisista kankaankuvioinneista kiinnostuneille ja se soveltuu sekä vasta-aloittajalle että pidemmälle ehtineelle. Kurssilla on mahdollista oppia perinteisiä kankaankuvioinnin menetelmiä sekä erityismenetelmiä, joissa sovelletaan kuvataiteen eri tekniikoita.

Kurssilla on mahdollista oppia kankaanmaalausta, erilaisia esto- ja etsausmenetelmiä, kuvansiirtomenetelmiä (asetoni ja lakka/liima), ruostevärjäystä, kahvivärjäystä ja partavaahtomarmorointia. Kurssilla voi oppia erilaisia grafiikan menetelmiä (mm. linoleikkaus, monotypia) sovellettuna kankaalle.

Ohjaaja: muotoilija AMK, ammattiaineiden opettaja Eija Pöyry

Luonnonvärjättyjä tekstiilejä

Luonnonvärjäys 10.-14.7.2023

Kurssin aikataulu: vko 28 | 10.-14.7.2023

Peruttu!

Kurssin sisältö: Värjää ihanat toisiinsa sointuvat neulelangat luonnonväreillä. Viikon kurssilla opit luonnonvärjäyksen perusteet. Opit purettamaan langan, keittämään väriliemen, tutustut erilaisiin värjäystekniikoihin ja lankojen jälkikäsittelyyn.

Värjäämme sekä kotimaisilla että viljellyillä värikasveilla toisiinsa sointuvan värikirjon eri sävyjä. Samalla saat tietoa värikasvien keräyksestä ja kuivatuksesta värjäystarkoituksiin. Villalangan lisäksi voit tehdä pieniä värjäyskokeiluja myös muilla eläinperäisillä kuiduilla kuten silkillä, alpakalla tms.

Ohjaaja: kädentaitojen kouluttaja, tietokirjailija Anna-Karoliina Tetri | opettajaan voit tutustua sivulla: tetridesign.com

Tekstiilipeitto kiven päällä

Tilkkutyökurssi II 17.-21.7.2023

Kurssin aikataulu: vko 29 | 17.-21.7.2023

Kurssin sisältö: Kurssilla opiskellaan tilkkutyön pikatekniikoita opiskelijoiden toiveiden mukaan sekä erilaisia tuotteiden viimeistelytapoja ja tikkausta. Valmistettavat tuotteet voivat olla esim. peitto, tyynyjä, kaitaliina, ruokailutabletit, kangaskorit, pussukat, kukkarot, kassit, jne. Kurssilla voi valmistaa myös lukkokehyskukkaroita.

Opettajalta saatavana tarvikkeita valmistettaviin töihin. Kurssi soveltuu kaikentasoisille ompelijoille, myös aloittelijoille. Tule viettämään ihana viikko, jonka aikana entii valmistaa ja oppia monenlaisia tilkkujuttuja!

Jos haluat kysyä jotain ohjaalta, voit soittaa puh. 0400-554 544 / Katri Eskelinen tai katri@tilkkukauppa.fi.

Ohjaaja: tekstiilialan artesaani Katri Eskelinen | Katrin Tilkkublogi: www.tilkkukauppa.fi/blogi

Erilaisia neuloksia

Tilkkupintaa ja värileikkejä 17.-21.7.2023

Kurssin aikataulu: vko 29 | 17.-21.7.2023

Kurssin sisältö: Tule ompelemaan tilkkuvarastosi ihanuuksista kangaspintaa ja kirjomaan sitä. Pintaa tehdessämme perehdymme värien vaikutukseen toisiinsa ja rytmiin pinnassa. Valmiin pinnan voi suunnitella seinätekstiiliksi tai siitä voi myöhemmin tehdä jonkin käytettävän tuotteen. Teknistä taituruutta ei tarvita, värien maailmaan heittäytymistä kyllä.

Kurssille tarvitset kangastilkkuja, mieluiten puuvillaa ja pellavaa. Varsin pienetkin tilkut käyvät. Jokunen vähän isompi pala taustakankaaksi saattaa olla tarpeen. Koneompelulankoja ja sekalaisia kirjontaan sopivia lankoja (eri paksuisia helmilankoja, muliinilankoja, muita ohuita puuvilla-, viskoosi- tai pellavalankoja). Kirjontaan sopivia neuloja ja sakset.

Ohjaaja: Hanna Tamminen, Taiteen kandidaatti (tekstiilitaide), käsityötoimittaja