Nahkareppu naisen selässä

Nahkatyöt


Punainen kenkä

Nahkakenkäkurssi 26.-30.6.2023

Kurssin aikataulu: vko 26 | 26.-30.6.2023

Kurssin sisältö: Kurssilla valmistetaan matalakorkoiset tai tasapohjaiset, nauhalliset kengät valmiilla kaavoilla. Kengät valmistetaan ohjatusti liimapohja-rakenteella. Muistoksi kurssista saa itse valmistamat kestävät jalkineet, joista on iloa ja hyötyä pitkäksi aikaa.

Kurssi kohdennettu ensisijaisesti kengänvalmistuksesta kiinnostuneille henkilöille, joilla ei ole aikaisempaa kokemusta kengänvalmistuksesta. Kurssin ohjelma muodostuu käytännön työskentelystä, opetuksesta sekä yksilöllisestä ohjauksesta. Kurssilla on varauduttava tekemään pitkiä työpäiviä, jotta kengät ehditään saamaan valmiiksi. Kengänvalmistuksen työvaiheita ovat muun muassa oikean lestin valinta, päällisten valmistus, päällisten pinnaus lestille, pohjitus ja viimeistely.

Opistolle hankitaan tarpeellinen määrä pohjamateriaalia ja mustaa päällisnahkaa, sekä kaikki muut liimapohjaisten kenkien valmistuksessa tarvittavat materiaalit. Jos kurssilainen haluaa valmistaa värilliset nahkakengät, tulee hänen hankkia materiaalit itse ennen kurssia. Myös opettaja tuo mukanaan pienen valikoiman värillisiä nahkoja sekä joitakin pohjamateriaaleja. Kurssilaiset maksavat käyttämänsä materiaalit kurssin lopuksi. Opistolla on jokaiselle kurssilaiselle lestit lainattavaksi kurssin ajaksi, mutta jos kurssilaiselta löytyy omat lestit, ne kannattaa ottaa mukaan!

Ohjaaja: jalkinealan ammattilainen, jalkinemuotoilija, suutarimestari Laivi Koit