Nahkareppu naisen selässä

Punonta ja nahkatyöt

Tästä näet vahvistetut kesän 2022 kurssit! Ilmoittautuminen käynnistyi 8.3.2022.


Ihanat tuohityöt 13.-17.6.2022

Kurssin aikataulu: vko 24 | 13.-17.6.2022

Kurssin sisältö: Kurssilla tutustutaan tuohen ottamiseen, säilytykseen ja materiaalin käsittelyyn. Mahdollisuuksien mukaan kurssilla käydään ottamassa tuohta. Kurssilla valmistetaan tuohesta esimerkiksi erilaisia koreja, koppia, rasioita, koruja ym. tuotteita eri tekniikoilla. Opettajalta mahdollisuus ostaa kurssilla käytettävä tuohimateriaali.

Ohjaaja: TaM, artesaani, amm.opettaja Jaana Öljymäki

Nahkakenkäkurssi 4.-8.7.2022

Kurssin aikataulu: vko 27 | 4.-8.7.2022

Kurssin sisältö: Tule valmistamaan itsellesi matalakantaiset nauhalliset nahkakengät. Et tarvitse aiempaa kokemusta, riittää kun osaat käyttää saksia, ommella käsin ja koneella sekä liimata.

Viikon ohjelma muodostuu käytännön työskentelystä, opetuksesta sekä yksilöllisestä ohjauksesta. Kurssilla on varauduttava tekemään pitkiä työpäiviä, varsinaisen opetusajan lisäksi, jotta saat kengät valmiiksi. Kengänvalmistuksen työvaiheita ovat muun muassa jalkojen mittaus, mallin suunnittelu ja valmiiden kaavojen muokkaus, päällisten valmistus, päällisten pinnaus lestille, pohjitus ja viimeistely. Kurssin kengät valmistetaan liimapohja/welt-pohjarakenteella.

Kurssipaikalla on kengänvalmistukseen tarvittavat työvälineet, mutta voit halutessasi tuoda mukanaan myös omia työvälineitä, kuten kynän, kolmioviivaimen, metalliviivaimen, mittanauhan, hyvät isot ja pienet sakset, essun, sormustimen, pienet pihdit, klipsut/verhonipsut, sytkärin, paperiveitsen, mattopuukon ja muutkin nahkatyökalut. Omat kuulo- ja hengitys-suojaimetkin voisi olla hyvä juttu, hygienia syistä.

Kurssipaikalle hankitaan pohjanahkaa, mustaa ja värillistä päällisnahkaa, sekä kaikki muut kenkien valmistuksessa tarvittavat materiaalit. Voit ottaa myös mukaan omia kenkiin sopivia materiaaleja, katsotaan sitten yhdessä niiden käyttökelpoisuus. Saat kurssilla lestit lainaksi kurssin ajaksi, mutta jos sinulta löytyy omat lestit, ota toki nekin mukaan! Materiaalit maksetaan opettajalle kulutuksen mukaan.

Ohjaaja: amm.opettaja Jenny Saarimaa