Nukkejen päitä

Nuket

Tekstiiliveistokset ja eläinhahmot

Kurssin aikataulu: vko 23 | 7.-11.6.2021

Kurssin sisältö: Valmistetaan nukke- tai eläinhahmo erilaisia kankaita käyttäen. Varaa puuvilla kankaita vartaloon sekä erilaisia puuvillakankaita vaatetukseen. Eläinhahmoille niille sopivia kankaita, kuten pellavaa, puuvillaa tai villakangasta. Ohutta villa- tai puuvillalankaa hiuksiin (myös turkiksia voit käyttää). Erilaisia nappeja silmiin ja vaatetukseen sekä pitsejä ja nauhoja. Varaa vanua hahmojen täytteeksi.

Nuken kasvot voi maalata akryyliväreillä tai kirjoa muliinilangoilla (varaa mukaan).

Oma ompelukone sekä ompelutarvikkeet mukaan!!

Ohjaaja: nukketaiteilija Sirpa Ala-Louko

Nukkekurssi

Kurssin aikataulu: vko 28 | 12.-16.7.2021

Kurssin sisältö: Oletko kiinnostunut uudesta harrastuksesta? Haluatko jatkaa mielenkiintoista harrastustasi? Tule tutustumaan antiikkinukkien ihmeelliseen maailmaan ja tekemään itse ikioma nukke.

Voit valmistaa perinteisin menetelmin Martta-nuken, Heubach-tehtaan luonnenuken tai leikittävän Sveitsin nuken.

Opit hiomaan, pohjustamaan ja maalaamaan nuken kasvot. Vartalo ommellaan kankaasta ja täytetään tiiviiksi. Saat paljon tietoa nukkien historiasta ja eri aikakausien vaatetuksesta. Vaatteita voi valmistaa ommellen, neuloen tai virkaten.

Materiaaleista ja työvälineiden käytöstä  23 € maksu. Nukkepaketit alkaen 31€. Kurssilaisille lähetetään tietoa kurssista ja materiaaleista.

Ohjaaja: artenomi, ammattiaineiden opettaja Teija Ruuhikorpi-Mäki

Vanhan ajan perinneleluja

Kurssin aikataulu: vko 30 | 26.-30.7.2021

Kurssin sisältö: Martatkin tekivät aikoinaan jo 1900-luvun alusta lähtien perinneleluja, kuten kissoja, koiria, sekä nukkien mallisia tonttuja ja enkeleitä. Kurssilla valmistetaan nostalginen vanhan ajan perinnelelu mohairkankaasta, tonttu tai enkeli.

Perinnepehmot ommellaan käsin mohairkankaasta. Pahvinivelet saavat lelut liikuttamaan kaikkia jäseniä ja käsin puhalletut lasisilmät saavat lelut elämään. Täytemateriaalina käytetään ekokuitua.

Tontuille ja enkeleille tehdään taipuisa vartalo ja ommellaan yksilölliset vaatteet. Jokainen tonttu ja enkeli saa nimen ja tehtävän.

Opettaja tuo kaikki tarvittavat materiaalit ja työvälineet. Materiaalikustannus tontusta 23€, tonttujen pääaihiot alkaen 31€. Perinnepehmolelut mohairkankaasta alkaen 35€/ hahmo. Kurssilaisille lähetetään kirje ennen kurssin alkua.

Ohjaaja: artenomi, ammattiaineiden opettaja Teija Ruuhikorpi-Mäki