Nukkejen päitä

Nuket

Tästä näet vahvistetut kesän 2022 kurssit! Ilmoittautuminen käynnistyi 8.3.2022.


Tekstiiliveistokset ja eläinhahmot 6.-10.6.2022

Kurssin aikataulu: vko 23 | 6.-10.6.2022

Kurssin sisältö: Valmistetaan nukke- tai eläinhahmo erilaisia kankaita käyttäen. Varaa puuvilla kankaita vartaloon sekä erilaisia puuvillakankaita vaatetukseen. Eläinhahmoille niille sopivia kankaita, kuten pellavaa, puuvillaa tai villakangasta. Ohutta villa- tai puuvillalankaa hiuksiin (myös turkiksia voit käyttää). Erilaisia nappeja silmiin ja vaatetukseen sekä pitsejä ja nauhoja. Varaa vanua hahmojen täytteeksi.

Nuken kasvot voi maalata akryyliväreillä tai kirjoa muliinilangoilla (varaa mukaan).

Oma ompelukone sekä ompelutarvikkeet mukaan!!

Ohjaaja: nukketaiteilija Sirpa Ala-Louko

Vanhan ajan perinneleluja: nukkeja ja nalleja 25.-29.7.2022

Kurssin aikataulu: vko 30 | 25.-29.7.2022

Kurssin sisältö:Tule tutustumaan antiikkilelujen ihmeelliseen maailmaan ja tekemään itse ikioma nukke tai pehmolelu mohairkankaasta. Voit valmistaa perinteisin menetelmin Martta-nuken, antiikkinallen, tontun tai perinnepehmon (kissan, kanin tai koiran) mohairkankaasta.

Nukkea valmistaessa opit hiomaan, pohjustamaan ja maalaamaan nuken kasvot. Vartalo ommellaan kankaasta ja täytetään tiiviiksi sahanpurulla. Perinnepehmot ommellaan käsin mohairkankaasta. Pahvinivelet saavat lelut liikuttamaan kaikkia jäseniä ja käsin puhalletut lasisilmät saavat lelut elämään. Täytemateriaalina käytetään ekokuitua. Saat paljon tietoa lelujen historiasta. Nuken tai perinnepehmon voi valmistaa vaikkapa lahjaksi. Kurssilla ehtii valmistamaan vain toisen, joko Martta-nuken tai perinnepehmolelun. Materiaalikustannus Martta-nukesta 23 e. Nukkepaketit alkaen 31 e. Perinnepehmolelut mohairkankaasta alkaen 35 e/hahmo. Opettajalta voi ostaa materiaalia. Opettaja lähettää kirjeen kurssista ennen kurssin alkua.

Ohjaaja: artenomi, ammattiaineiden opettaja Teija Ruuhikorpi-Mäki