Taidevälineitä pöydällä

Muut lyhytkurssit

Tästä näet vahvistetut kesän 2022 kurssit! Ilmoittautuminen käynnistyi 8.3.2022.


Sisustussuunnittelu 6.-10.6.2022

Kurssin aikataulu: vko 23 | 6.-10.6.2022

Kurssin sisältö: Oletko kiinnostunut kodin sisustamisesta? Haluatko oppia lisää sisustamisesta sekä saada varmuutta sisustusvalintoihin. Kurssin aikana opastamme sisustussuunnitelman rakentamiseen valitsemaasi tilaan.

Opit estetiikasta sekä somistuksesta ja niiden merkityksestä sisustamisessa. Miten värien valinta ja värien käyttö vaikuttavat eri tiloissa. Tutustumme pintamateriaaleihin, mm. seinämaalien ja tapettien valintaan. Pohdimme mitä tulisi huomioida kalusteiden ja tekstiilien valinnassa. Keskustelemme akustiikan merkityksestä sisustamisessa sekä käymme läpi valaistuksen perusperiaatteita.

Kurssin vetäjinä toimivat sisustussuunnittelijat Paula Hellberg ja Jenni Paakkari. Paula ja Jenni innostavat sisustuksen maailmaan rennolla ja inspiroivalla otteella.

Ohjaajat: sisustussuunnittelijat Paula Hellberg ja Jenni Paakkari

Altered books ja kierrätys 13.-17.6.2022

Kurssin aikataulu: vko 24 | 13.-17.6.2022

Kurssin sisältö: Altered book eli muunneltu kirja on työskentelymuoto, jossa kirja muutetaan alkuperäisestä muodosta tai sisällöstä muuksi. Kurssilla muunnetaan tarpeettoman sidotun kirjan kannet ja sivut oman näkemyksen mukaiseksi yksilölliseksi kirjaksi. Kurssilla käytetään pääasiallisesti kierrätysmateriaaleja. Kurssi sopii myös aloittelijalle. Ilmoittautuneille lähetetään tarvikelista.

Ohjaaja: muotoilija AMK, amm.opettaja, Eija Pöyry

Tekemisen iloa lapsen kanssa 11.-15.7.2022

Kurssin aikataulu: vko 28 | 11.-15.7.2022

Kurssin sisältö: Tule viettämään virikkeellinen viikko yhdessä lapsen kanssa kuvataiteeseen monipuolisesti tutustuen. Kurssi on tarkoitettu aikuinen-lapsi parille (lapsen ikä n. 5-12v.)

Viikon aikana päästämme luovuuden ja aistit valloilleen taiteen eri menetelmiä monipuolisesti kokeilemalla. Inspiroidumme ympäristöstä ja teemme yhdessä havaintoja. Maalaamme ja piirrämme monipuolisesti ja valmistamme pienoisveistokset. Yllätytään ja iloitaan yhdessä tekemisestä!

Ilmoittautuneille lähetetään tarvikelista ennen kurssin alkua. Ilmoittautuessa kirjoita lapsen tiedot lisätietoihin. Lapsen kurssimaksu on 107,5 €/kurssi (lisäksi ruokamaksu puolihoidon hintaan ja majoitusmaksu puoleen hintaan).

Ohjaaja: TaM, kuvataiteilija (AMK) Anna Turunen

Hurmaavat helmityöt 18.7-22.7.2022

Kurssin aikataulu: vko 29 | 18.7.-22.7.2022

Kurssin sisältö: Helmityöt hurmaavat monipuolisuudellaan ja väreillään. Viikon kurssilla voi tehdä monenlaisia töitä koruista koristeisiin ja kokeilla uusia tekniikoita ja materiaaleja. Esimerkiksi erilaiset pujottelut, helmikudonta ja -virkkaus ja kankaan koristelu helmillä tulevat tutuksi kurssilla. Alkuun pääsee helpoista malleista ja kokeneille tekijöille riittää monimutkaisempia muunnoksia. Voit myös suunnitella omia malleja halutessasi. Kurssilla voi lainata erilaisia helmityövälineitä ja ostaa materiaaleja. Ennen kurssia lähetetään tarvikelista.

Ohjaaja: artenomi (amk) Riikka Santonen