Taidevälineitä pöydällä

Muut lyhytkurssit

Tekemisen iloa lapsen kanssa

Kurssin aikataulu: vko 23 | 7.-11.6.2021

Kurssin sisältö: Tule viettämään virikkeellinen viikko yhdessä lapsen kanssa kuvataiteeseen monipuolisesti tutustuen. Kurssi on tarkoitettu aikuinen-lapsi parille (lapsen ikä n. 5-12v.). Viikon aikana päästämme luovuuden ja aistit valloilleen taiteen eri menetelmiä monipuolisesti kokeilemalla.

Inspiroidumme ympäristöstä ja teemme yhdessä tutkimuksia ja havaintoja. Maalaamme moniaistisesti ja piirrämme monipuolisesti, muovailemme pienoisveistokset ja painamme grafiikkaa. Valmistamme ja venytämme myös itsetehtyä slimeä. Yllätytään ja iloitaan yhdessä tekemisestä!

Ilmoittautuneille lähetetään tarvikelista ennen kurssin alkua. Ilmoittautuessa kirjoita lapsen tiedot lisätietoihin. Lapsen kurssimaksu on 105 €/kurssi (lisäksi ruokamaksu puolihoidon hintaan ja majoitusmaksu puoleen hintaan).

Ohjaaja: TaM, kuvataiteilija (AMK) Anne Turunen

Tuote- ja henkilövalokuvaus

Kurssin aikataulu: vko 26 | 28.6.-2.7.2021

Kurssin sisältö: Kurssilla perehdytään tuotevalokuvaukseen teorian ja studiotyöskentelyn kautta. Opit kuvaamaan/valaisemaan edustavat kuvat tuotteistasi eri medioihin. Perehdymme kuvan jälkikäsittelyyn ja teemme kuvistasi painovalmiit tiedostot.

Ohjaaja: valokuvaaja Timo Knuutinen

Tekstiilikierrätys

Kurssin aikataulu: vko 26 | 28.6.-2.7.2021

Kurssin sisältö: Kurssilla ”taiteillaan” kierrätysmateriaalien kanssa. Käytämme tekstiilimateriaaleja (vanhoja neuleita, vaatteita, kodintekstiilejä, matonkuteet), käytettyjä kortteja, nauhoja, nappeja, hylättyjä kirjoja ym. kotiin kertynyttä tavaraa ja ostosparatiisinamme toimivat kierrätyskeskukset ja kirpputorit. Laminoimme silittämällä, kuvioimme monella tavalla, poltamme, kirjomme, palmikoimme, vanutamme, leikkaamme, liimaamme, ompelemme ja kokoamme eritavoin ”jätteet” tuotteiksi.

Kurssilla voit keskittyä erilaisiin tekstiilimateriaaleihin. Kurssilla muokataan valmiita tekstiilipintoja kuvioimalla, polttamalla, rypyttämällä, maalaamalla ym. keinoin. Rakennettuja ja muokattuja kankaita voit käyttää tilkkutöissä ja taidetekstiileissä. Käytämme tekstiilityöstä tuttuja materiaaleja ja tekniikoita uudella tavalla.

Vaihtoehtoisesti voit keskittyä pahvi, paperi ja käytettyjen kirjojen materiaaleihin. Kirjasta voit tehdä esimerkiksi laukun, valokuvan kehyksen, rasian japanilaisella tekniikalla tai säilytyslokerikon, ”taideteoksen” kollaasitekniikalla. Käytämme kierrätysmateriaaleja, liimaamme, leikkaamme, kirjomme ja koristamme jätteet käyttöön tai koristeeksi.

Voit myös seikkailla molempien materiaaliryhmien kanssa sekoittaen niitä ja tekniikoita.

Ohjaaja: muotoilija AMK, amm.opettaja Eija Pöyry

Kierrätyskäsityönä Art box

Kurssin aikataulu: vko 27 | 5.-9.7.2021

Kurssin sisältö: Art boxit ovat erilaisista kierrätetyistä kehyksistä, laatikoista, rasioista, purkeista ja koteloista muokattuja uusia uniikkeja taideteoksia. Laatikkoon voit luoda esim. muistoista ja unelmista, rojusta ja romusta, aarteista ja salaisuuksista sekä kirjeistä ja korteista ihan uuden oman maailman. Art Boxin teossa vain mielikuvitus on rajana.

Ohjaaja: Tiina Kerminen, kädentaitojen suunnittelijaopettaja

Kiertotalous käsityötwistillä

Kurssin aikataulu: vko 28 | 12.-16.7.2021

Kurssin sisältö: Viikon aikana tutustutaan kiertotalouteen käsityön ja taiteen avulla. Vaikka maailma on täynnä esineitä, kädet syyhyävät tekemään niitä lisää, koska käsillä tekeminen on tärkeää hyvinvoinnillemme. Kurssilla opetellaan havainnoimaan mahdollisia jo kertaalleen käytettyjä materiaaleja uudesta näkökulmasta.

Tutuiksi ja uudelleen ajatelluiksi ja kokeilluiksi tulevat niin pehmeät ja kovat kuin venyvät ja valuvatkin materiaalit joko perinteisillä tai keksityillä käsityötekniikoilla. Erilaisten luovuusharjoitusten kautta lähestytään kotoisia jätteitä, otetaan selvää niiden alkuperästä ja siitä mihin ne ovat matkalla ja voimmeko muuttaa jätteisiin koodattua kulkureittiä. Luvassa on siis leikkiä luovuudella, turhautumista, oivaltamisen onnea ja innovoinnin tuskaa.

Kehitetään yhdessä resilienssikykyä, siis sellaisia taitoja ja kykyjä, joita ei ole tähän asti tarvinnut hyödyntää tai joille ei ole ollut käyttöä. Kurssilla liikutaan tieteen, taiteen ja marttailun välimaastossa. Kurssikirjeestä saat tarvikeluettelon.

Ohjaaja: ammatillinen opettaja (FM) Raija Manninen | www.tiinasmoko.fi