Kirjansidonnan esimerkkejä

Kirjansidonta

Ilmoittautuminen käynnistyy 22.3.2024 klo 9:00


Kirjansidontaa alusta alkaen 27.5.-31.5.2024

Kurssin aikataulu: vko 22 | 27.5.-31.5.2024

Kurssin sisältö: Opi tekemään perinteisen näköinen kovakantinen kirja! Muistikirjaksi, kalenteriksi, vieraskirjaksi, viinikirjaksi, resepteille, runoille, haaveille ja suunnitelmille…

Tyhjäsivuinen kirja valmistuu omin käsin, alkaen paperiarkkien taittamisesta ja leikkaamisesta, sitten langalla yhteen ommellen ja liimaillen. Kannet teemme eri paksuisista pahveista yhdistellen ja ne päällystetään kankaalla ja koristepaperilla. Opetellaan useita erilaisia tapoja kansien päällystämiseen. Kirjan sitominen ei ole vaikeaa, kun kurssilla käydään kaikki vaiheet läpi rauhalliseen tahtiin. Viikon aikana ehditään tehdä useampi kirja. Kurssi sopii sekä vasta-alkajille että kertaajille.

Kurssin tavoitteena on, että opit tuntemaan yksinkertaisen perinteisen kovakantisen kirjan työvaiheet, työvälineet ja materiaalit, sekä ymmärtämään perusteluja niiden käytölle.

Ohjaaja: kirjansitojamestari amk-artenomi Tarja Rajakangas | www.kirjatar.fi

Luovaa kirjansidontaa / Nauhoille ommeltu avoselkäsidos 15.-19.7.2024

Kurssin aikataulu: vko 29 | 15.-19.7.2024

Kurssin sisältö: Tervetuloa oppimaan kirjamalli, jonka tekemisessä voit käyttää luovuutta! Tämän kirjamallin idea on kirjan selkäosan näkyviin jäävä kiehtova kiinnitysrakenne.

Kurssilla opit avoselkäisen liimattoman kirjamallin, jossa kansien kiinnitys tehdään nauhojen avulla. Selkään ei tule liimaa, minkä ansioista kirja avautuu hyvin. Kannet voidaan tehdä pahvista koristepaperilla tai kankaalla päällystäen tai nahkoja laminaatiksi liimaten. Kauniit kierrätyskirjan kannet sopivat myös loistavasti. Tehdään useita erilaisia versioita ja voidaan ideoida lisää yhdessä. Kurssi sopii sekä vasta-alkajille että kokeneille.

Kurssin tavoite on, että perusteisiin tutustuttuasi opit soveltamaan rakennetta oman maun mukaan ja voit antaa luovalle mielelle vapaat kädet.

Ohjaaja: kirjansitojamestari amk-artenomi Tarja Rajakangas | www.kirjatar.fi