Erilaisia hopeatöitä

Hopeatyöt ja korut

Ilmoittautuminen on käynnistynyt 7.3.2023 klo 18:00!


Korvakorut

Hopeakorujen työpaja 26.-30.6.2023

Kurssin aikataulu: vko 26 | 26.-30.6.2023

Kurssin sisältö: Kurssilla valmistetaan hopeakoruja eri tekniikoilla hopealevystä ja -langasta mm. sahaamalla, kuvioimalla, pakottamalla ja juottamalla. Kurssilla voi istuttaa pyöröhiottuja tai viistehiottuja korukiviä esimerkiksi sormukseen tai riipukseen. Myös vanhoista hopealusikoista voi valmistaa koruja erilaisilla työstömenetelmillä. Opettajalta voi ostaa materiaaleja (hopealevy ja-lanka, korukivet), tarvittavia korunosia sekä ketjuja, jonkin verran on myös hopealusikoita saatavilla. Kurssi sopii sekä aloittelijalle että pidempään tehneelle.

Oppilas maksaa käytettyjen materiaalien lisäksi 8€:n tarvikemaksun, joka sisältää mm. sahanterät, kaasut, hiomapaperit, kiillotusaineet jne. Kaikki tarvittavat työkalut löytyvät kurssipaikalta.

Ohjaaja: kultaseppä Mari Syrén | http://marisyren.fi | https://holvi.com/shop/marisyren/

Marta-rannekoru

Lusikkakoruja sekatekniikoin 10.-14.7.2023

Kurssin aikataulu: vko 28 | 10.-14.7.2023

Kurssin sisältö: Kurssilla valmistamme koruja vanhoista hopea- ja alpakkalusikoista. Sahaamme, taivutamme, pintakäsittelemme, taomme ja kuvioimme lusikoita tai haarukoita. Yhdistelemme niihin helmiä metallilanka- ja vaijeritekniikoin, myös jonkun verran nahkaa voi yhdistellä. Alkajaisiksi valmistamme harjoitustyön jossa opetellaan käytettäviä tekniikoita. Sen jälkeen jokainen saa toteuttaa omia visioitaan tai tehdä koruja opettajan malleja käyttäen. Kurssi sopii hyvin vasta-alkajille, mutta kokeneemmillekin tekijöille löytyy haastetta.

Opettajalta on mukanaan kattava materiaalipankki, joka sisältää mm. lusikoita, monenlaisia helmiä, korutarvikkeita hopeisena ja hopeoituna, pitsiä ja nahkaa. Näistä maksetaan käytön mukaan. Lisäksi jokainen maksaa n. 10€ tarvikemaksun poranteristä ja hiontalaikoista, liimoista ja lakoista  ym. kuluvista tarvikkeista. Työkalut löytyvät kurssipaikalta mutta myös omia voi ottaa mukaan. Myös lusikoita on hyvä olla itselläkin mukana.

Ohjaaja: korusuunnittelija Susanna Nurminen | susannanurminen.com/lusikkakorut  

Hopeakoruja

Hopeakorukurssi 17.-21.7.2023

Kurssin aikataulu: vko 29 | 17.-21.7.2023

Kurssin sisältö: Kurssilla valmistetaan harjoitustyönä ensin sileä sormus. Samalla tutustutaan kultasepän työkaluihin ja opitaan perustekniikoita, piirrottamista, sahaamista, viilaamista, juottamista, metallin pintojen käsittelyä ja korun viimeistelyä ym. Tämän jälkeen on vapaat kädet ja voi toteuttaa omia ideoita ja suunnitelmia. Mahdollisuus tehdä esim. pyörökiven istutusta koruun, erilaisia tekstikoruja, ketjukoruja lenkeistä punomalla, ym. Kurssi sopii vasta-alkajille ja jo kokeneemmille tekijöille.

Opettajalta saa ostaa hopeaa, korunosia, riipusketjuja, kiviä ym. Kurssipaikalla on tarvittavat työkalut, myös omia työkaluja ja materiaaleja voi ottaa mukaan. Työväline-, tarvikemaksu 8€ ja materiaalimaksu käytön mukaan.

Ohjaaja: koruseppä Annaleena Soini | https://tyohuone925.fi/