Balettitanssija harjoittelemassa

Tanssitaide – klassinen baletti

Opi, tutki ja kokeile!  Klassisen baletin kurssi pitää sisällään teoriaa/historiaa klassisesta baletista, kehonhuoltoa ja venyttelyä, klassisen baletin tuntityöskentelyä, sekä repertuaaria.
Kurssi on suunnattu teinit ja aikuiset -kohderyhmälle. Voit osallistua niihin viikonloppuihin jotka sinulle sopivat!
Lähipäivien aikana on mahdollista majoittua opiston viihtyisässä asuntolassa ja ruokailla opistolla.

Opetuksesta vastaa Tanssikoulu Tankka; tutustu tarkemmin: tanssikoulutankka.fi

Balettituntien sisältö

Alkeistaso

Alkeisbaletissa harjoitellaan klassisen baletin ja tanssin perusliikkeitä sekä kehitetään tanssissa vaadittavaa lihasvoimaa, notkeutta ja ketteryyttä. Tanssin perusteiden harjoittelua jatketaan ja monipuolistetaan. Aloitetaan tutustuminen baletin liikemateriaaliin ja perusasentoihin ja otetaan mukaan aukikiertoharjoitteet. 

Perustaso 

Balettitekniikan perustunti, joka koostuu monipuolisesti voima-, liikkuvuus- ja koordinaatioharjoitteista. Balettitekniikkaa lähestytään kehoa huoltavana liikuntamuotona huomioiden baletin traditio, ominaislaatu ja ilmaisu. Opetellaan baletin keskeisten taitojen hallintaa sekä puhdistetaan liikelaatuja ja vartalon asentoja.  Tarkennetaan liikkeen rytmiikkaa ja kehitetään musikaalisuutta. Tunti sisältää tyylille ominaisten pienten tanssisarjojen harjoittelua. Tavoitteena kehonhallinta ja liikunnan ilo. 

Jatkotaso: (vuoden edetessä) 

Baletin jatkotasolla harjoitellaan baletin tekniikkaa ja ilmaisua monipuolisten tanssiharjoitusten avulla, sekä syvennetään jo opittuja taitoja. Erilaiset tanko-, keskilattia- ja hyppyharjoitukset kehittävät musikaalisuutta, ilmaisua ja kehon tanssillisia valmiuksia. Jatkotason tuntisuunnitelmaan opintojen osuudella kuuluu myös klassisen baletin repertoireen/ohjelmistoon tutustuminen. 

Repertoire

Ajatuksena on kurssin aikana opettaa opiskelijoille liikemateriaalia eri klassisen baletin teoksista kuten: Prinsessa Ruusunen, Pähkinänsärkijä, Joutsenlampi, Carmen jne. 

Kehonhuolto Pilates

Pilates -kehonhuoltotunnilla vahvistetaan keskivartalon syviä lihaksia, poikittaisia vatsalihaksia ja syviä selkälihaksia, lantionpohjalihakset vahvistuvat ja kehon kireimmät lihakset venyvät. Pilates -treeni tuo hyvän ryhdin, ei kasvata muskeleita väärällä tavalla, kehittää kinesteettistä aistia ja koordinaatiota.  Työskentely yhdistyy oikeaan ja harjoituksia tukevaan hengitystekniikkaan. Tämä  treenaus auttaa löytämään kadonneen kontaktin oman kehon sokeisiin pisteisiin ja tutustumaan lihaksiin, niveliin ja nikamiin. 

Body Balance 

Syvävenytys, rontoutus, kehonhuoltoa lempeästi- vahvistaen syviä selkä- ja vatsalihaksia omaa kehoa kuunnellen. 

Historia

Kurssin aikana käydään läpi baletin historiaa: mistä ja milloin lajin juuret ovat lähteneet, kuinka laji on kehittynyt eri aikakausilla. Baletin sisällöstä ja tekniikoista/tyylisuuntauksista. Kurssi kehittää tietouttasi klassisesta baletista ja auttaa lajin ymmärtämisessä. 

Lähipäivät ja aikataulu

 • 26.-27.8.2022
 • 23.-24.9.2022
 • 14.-15.10.2022
 • 18.-19.11.2022
 • 9.-10.12.2022
 • 13.-14.1.2023
 • 10.-11.2.2023
 • 10.-11.3.2023
 • 14.-15.4.2023
 • 5.- 6.5.2023

Perjantaina opetus klo 18:00-21:00 Taitola -talon Kaisla-salissa
Lauantaina opetus 9:00-16:30 Taitola -talon Kaisla-salissa

Ennen tuntien aloitusta saat asuntolan avaimet (jos olet varannut majoituksen) Taitola-rakennuksen aulasta.

 

Hinnat

Baletti-opetus

 • 350€/ lukuvuosi, eläkeläisille ja opiskelijoille 280 euroa/hlö
 • 200€/ lukukausi, eläkeläisille ja opiskelijoille 160 euroa/hlö
  (laskutus neljässä erässä)
 • 45€/ viikonloppu, eläkeläisille ja opiskelijoille 40 euroa/hlö

Majoitus 2 hh 35 €/yö/hlö tai 1 hh 45 €/yö
Aamupala, lounas ja kahvi lauantaina yht. 16 €

Voit osallistua joko yksittäisiin viikonloppuihin, syyslukukaudeksi/kevätlukukaudeksi tai koko lukuvuodeksi. Ilmoita tästä hakulomakkeen lisätietoja laskutukseen -kohdassa!

Kysymysmerkin grafiikkaKysyttävää?

Haluaisitko lisätietoja? Ota yhteyttä!

Marja Kallioniemi, rehtori
Puh. 044 7729 249 • marja.kallioniemi@kopisto.fi

Hehkulampun grafiikkaMiten ilmoittaudun?

Voit olla tavoitteellinen tanssija, tulla kesken kauden tai vain yhdeksi illaksi mukaan! Tunnit on suunniteltu palvelemaan mahdollisimman hyvin kaikkia tanssijoita.

Voit osallistua joko yksittäisiin viikonloppuihin, syyslukukaudeksi/kevätlukukaudeksi tai koko lukuvuodeksi. Ilmoita tästä hakulomakkeen lisätietoja laskutukseen -kohdassa!

Maksuton peruutus 14 päivää ennen koulutuksen alkua. Myöhemmin tehdyistä peruutuksista laskutetaan ensimmäinen osio / laskutuserä sekä toimistomaksu 30€. Opintojen keskeytyessä laskutetaan meneillään oleva osio / laskutuserä kokonaisuudessaan. Mitään koulutusmaksuja ei palauteta. Ylivoimaisen esteen sattuessa ennen koulutuksen alkamista laskutetaan toimistomaksu 30€ ja esteestä on toimitettava lääkärintodistus. Kankaanpään opisto pidättää oikeuden muutoksiin ja koulutuksen peruuttamiseen. Peruutukset sähköpostilla osoitteeseen: kankaanpaan.opisto@kopisto.fi.