Henkilö soittaa pianoa

Satakunnan pianotapahtuma Kasvan suuremmaksi

Satakunnan pianotapahtuma Kasvan suuremmaksi sai innoituksensa Taidekehän upeista teoksista. Tapahtuma huipentui kilpasarjaan Läpilyönti sunnuntaina. Tuomaristo Eeva Sarmanto- Neuvonen Sibelius-Akatemiasta, Kristiina Junttu  Itä-Helsingin musiikkiopistosta säkä Ville Hautakangas Tampereen musiikkiakatemiasta päättivät julistaa  kaikki kolme huikeasti soittanutta kilpailijaa voittajiksi.

Kilpasarjan nuorin osallistuja Annabel Heikola  ( s.2013) Porin Palmgren konservatoriosta  palkittiin Taideyhdistyksen lahjoittamalla taululla parhaimmasta kilpasarjaa varten sävelletystä Patsaat -teoksen esityksestä. Sävellys tilattiin Kankaanpään musiikkiopiston musiikin hahmotusaineiden opettajalta ja säveltäjältä Matei Gheorghiulta. Annabelin lisäksi kilpasarjan osallistuivat Darius Chirciu Porista sekä Annukka Heinonen Rauman musiikkiopistosta.

Perjantaina ja lauantaina Aspin salin lavalla taituroi yli 70 nuorta pianistia Kankaanpään, Huittisten ja Rauman musiikkiopistoista sekä Porin Palmgren konservatoriosta. Kaikki saivat palautteen heti teemakonserttien jälkeen Eeva Sarmanto-Neuvoselta ja Kristiina Juntulta, jotka pitivät esityksien tasoa hyvin korkeana.

Taideyhdistys järjesti opastetun taidekehäkierroksen molempina päivinä.Suuri kiitos loistavasti onnistuneesta tapahtumasta kuuluu omalle pianokollegiollemme johon kuuluvat Päivi Jurva, Kaisa Kulhua, Liina Wuorela ja Anna-Mari Yrjänä🌹🌹🌹🌹